Winterbanden + velgen = winterwielen

Vaak worden de termen “winterbanden” en “winterwielen” door elkaar gebruikt. Bovenstaande formule geeft aan wat met deze begrippen wordt bedoeld.

Gedurende de winterperiode is het raadzaam om op winterwielen te rijden. Winterwielen bieden meer grip op de weg door een zachtere rubbersamenstelling en een aangepast profiel. Niet alleen op sneeuw maar ook op een nat wegdek. In veel landen, waaronder Duitsland moet uw auto als het winter is of wordt voorzien zijn van banden die voor de winterse weersomstandigheden (sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijzel- of rijpvorming) geschikt zijn. Duitsland kent hiervoor geen vaste winterperiode.

Waarom winterwielen?

  • Het wisselen van wielen gaat sneller dan het wisselen van banden (o.a. is balanceren niet nodig) en is dus goedkoper.
  • Het veelvuldig monteren en demonteren van winterbanden is niet goed voor de band en hierdoor bestaat er meer risico op beschadiging van de band en/of de velg.

Wanneer winterwielen?

Gebruikelijk worden winterwielen begin november gemonteerd en worden en worden deze eind maart/begin april vervangen door de zomerwielen. Wij kunnen uw (winter)wielen ook opslaan.

Autobedrijf Nico Bruggink B.V. biedt u volop keuze in winterwielen, zowel van Mazda als van andere merken en zowel nieuwe als gebruikte.