60 jaar jubileum

Autobedrijf Nico Bruggink al meer dan 60 jaar de ‘Dorpsgarage’ van Borculo

Onder de naam ‘Garage Bruggink’ werd in 1958 de oorsprong gelegd voor Autobedrijf Nico Bruggink. De kleine werkplaats aan de Lochemseweg is de afgelopen 60 jaar uitgegroeid tot een ruime werkplaats met een grote showroom aan de Spoorstraat. De één kent ze als dorpsgarage, de ander als Mazda-dealer, maar voor de vaste klanten zijn het toch vooral Nico en Petra Bruggink die al jarenlang samen met hun team vol bezieling het bedrijf runnen.

Het begon allemaal met reparaties aan auto’s, maar daar kwam al snel de verkoop bij. Van hun werkplaats aan de Lochemseweg verhuisden ze in 1963 naar de Spoorstraat waar ze tevens Simca-dealer werden. “Auto’s waren in opkomst. Mijn ouders hadden de eerste showroom in Borculo. Het was wel echt een bezienswaardigheid; als we een show hadden dan zat het bomvol”, weet Nico Bruggink zich te herinneren. Van Simca ging Bruggink korte tijd over op Honda om daarna in 1987 bij Mazda uit te komen. Het merk waarvan Nico Bruggink tot op de dag van vandaag met gepaste trots dealer is. Maar daarnaast is hij ook nog steeds de ‘dorpsgarage’ waar iedereen met zijn of haar auto terecht kan voor onderhoud, of voor een auto van een ander merk.

Nico en Petra Bruggink namen in 1995 het bedrijf over van Nico’s ouders. “Als veertienjarige begon ik als autopoetser. Daarna werd ik monteur; werkte ik in het magazijn en werd ik chef werkplaats. Stap voor stap leerde ik alle facetten van het bedrijf kennen en kon ik meer en meer overnemen van mijn vader”, vertelt Nico Bruggink die in 2016 zijn showroom compleet liet renoveren.

Klantcontact heeft bij Autobedrijf Nico Bruggink altijd voorop gestaan. “We vinden het mooi als klanten bij ons terugkomen. We halen veel voldoening uit het contact met onze klanten. Soms komen ze gewoon even langs voor een praatje of een kopje koffie. De band die we met onze klanten hebben, de hartelijkheid, dat vinden we het mooiste van ons werk.”

Op zondag 6 mei 2018 hebben Nico en Petra Bruggink hun 60 jarig bestaan gevierd. Zie een foto-impressie van deze feestelijke dag hieronder. Vele klanten, relaties en andere belangstellenden hebben dit jubileum met hen meegevierd. Ook de Simcaclub was met een aantal auto’s aanwezig en er werd muziek uit de jaren ’60, ’70 en ’80 gedraaid. Voor kinderen was er een clown en een springkussen. Nico en Petra hadden een oproep gedaan aan oud klanten en oud medewerkers om ook langs te komen op deze dag en zo het 60-jarig bestaan samen te vieren. Velen van hen gaven aan deze oproep gehoor en hadden grote belangstelling voor de oude foto’s die werden getoond. Oude beelden zijn ook te zien onder “Historie” op onze homepage.

Jubileum in beeld:

Het 60-jarige jubileum van Bruggink in de media
(klik op de foto voor groot formaat)