Home
>
Voorkom autodiefstal met de energiebesparingsfunctie

Voorkom autodiefstal met de energiebesparingsfunctie van uw afstandsbediening

14 november 2019

De 7e generatie afstandsbedieningen van de Mazda3 en de Mazda CX-30 die in 2019 werd geïntroduceerd, hebben een energiebesparingsfunctie ofwel “slaapmodus” gekregen. Deze kunt u in- en uitschakelen. De handelingen zijn simpel.

Als u de energiebesparingsfunctie van de afstandbediening inschakelt, worden de functies voor een sleutelloze toegang (keyless entry) en het drukknop start systeem (push button start system) uitgeschakeld. Gevolg is dat het batterijverbruik wordt beperkt.

Deze energiebesparingsfunctie werkt ook tegen autodiefstal via een zgn. hack. (relay attack)
Door een hack wordt het signaal van de afstandsbediening bij de voordeur van de woning opgevangen en versterkt, waardoor dieven er met de auto vandoor kunnen.

De afstandsbediening werkt door binnen 3 seconden 4 keer op de vergrendelknop op de afstandsbediening te drukken. Het indicatielampje gaat dan stabiel branden. Daarna houdt u de vergrendeltoets ongeveer 1,5 seconde vast. Het indicatielampje op de afstandsbediening gaat uit, waarop de auto reageert door 1 keer te knipperen. Het gehele keyless systeem is dan uitgeschakeld (incl. de start/stopknop in de auto).
De sleutel zendt geen signaal meer uit.

Om de sleutel weer te activeren, dat wil zeggen om de sleutel uit de bespaarstand te halen, herhaalt u de stappen voor de inschakeling. De auto doet dan precies hetzelfde als bevestiging (1 keer knipperen).

Dit is slechts een summier overzicht. Zie voor een volledige beschrijving de handleiding behorende bij uw Mazda3 en bij uw Mazda CX-30.

Hebt u een afstandsbediening die deze energiebesparende functie niet heeft, dan kunt u deze afstandsbediening ook bewaren zo ver mogelijk van uw auto vandaan, in een metalen doos, in speciale beveiligde sleutelhoezen of met behulp van externe startblokkeringen.

Voor vragen kunt u altijd terecht bij Autobedrijf Nico Bruggink B.V. Per telefoon 0545 271 517, per email menno@bruggink.nl of door even langs te komen aan de Spoorstraat 7 te Borculo.

Terug naar overzicht
Neem contact op