Home
>
Mazda in top-3 betrouwbaarste automerken

Mazda in top-3 betrouwbaarste automerken

25 november 2019

Mazda staat dit jaar met een rapportcijfer 8,5 in de top-3 van betrouwbaarste automerken volgens het automankementenonderzoek van de Consumentenbond.

Uitblinkers in het onderzoek zijn de Mazda2 (2014-heden), Mazda3 (2013-heden) en de Mazda CX-5 (2017-heden). Er werd bij deze types geen enkel geval probleemgeval genoemd dat onmiddellijk moest worden verholpen om de reis te kunnen voortzetten.

Ieder jaar doet de Consumentenbond een automankementenonderzoek onder 10.000 eigenaren van personenauto’s die maximaal 10 jaar oud zijn. In dit onderzoek worden vragen gesteld naar problemen die zich in het afgelopen jaar hebben voorgedaan bij hun auto.

Als een autoreparatie kon wachten, weegt dit voor 20% mee in het rapportcijfer. Als de auto direct naar de garage moest, telt dit voor 35% mee en als de auto niet verder kon rijden, telt dat voor 45% mee. Alle gegevens zijn per merk en type auto opgeteld en als gewogen gemiddelde meegenomen in het onderzoek, zodat een veel verkochte auto toch eerlijk wordt vergeleken met een minder verkochte auto.

Dit onderzoek naar 245 modellen van 24 automerken werd in november 2019 in de Consumentengids gepubliceerd.

Elektrische auto’s werden in het onderzoek niet meegenomen.

Terug naar overzicht
Neem contact op