Home
>
Interview met onze nieuwe verkoopadviseur

Interview met onze nieuwe verkoopadviseur

25 maart 2020

Interview met Menno Wolferink, onze nieuwe Verkoopadviseur “De eigenzinnigheid van Mazda past bij mij”

Menno Wolferink werkt nu al weer een aantal maanden bij ons als Verkoopadviseur. Hij is als “zij-instromer” vanuit de arbeidsbemiddeling in de autobranche beland, waar hij van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt.

Menno is getrouwd en woont met zijn vrouw en twee mooie dochters van 9 en 12 jaar in Haaksbergen. Hij volgde een opleiding aan de Academie Mens en Arbeid (AMA) in De-venter. In totaal heeft Menno 16 jaar bij diverse uitvoeringsorganisaties op het gebied van arbeidsbemiddeling gewerkt. Zijn laatste functie in deze sector was bij Laborijn, een sa-menwerkingsverband van een aantal Achterhoekse gemeenten, waar hij als projectleider werkzaam was om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen.

Hij heeft echter altijd al een passie voor auto’s gehad en had al vroeg een grote liefde voor Mazda. Volgens Menno is Mazda een mooi eigenzinnig merk dat alles op een eigen manier doet en dat goed past bij zijn persoonlijkheid. De innovatieve Skyactive-X motor is volgens Menno een goed voorbeeld van de eigen weg die Mazda gaat.
Hij kwam altijd al bij Nico Bruggink. Eerst als klant maar later draaide hij als hobby op za-terdagen mee als algemeen medewerker. In de loop der tijd had hij een enorme kennis opgebouwd over auto’s in het algemeen en over Mazda in het bijzonder, zodat hij ook klanten kon adviseren. Eind 2019 deed hij de grote stap en maakte een carrière-switch: vanuit de arbeidsbemid-deling naar het autovak. Waarom bij Bruggink? “Het is een lang bestaand familiebedrijf, aardige mensen met een collegiale sfeer en waar het altijd om de klant draait” aldus Menno.

Inmiddels heeft Menno al meerdere cursussen gevolgd over allerlei aspecten van het autovak. Ook is hij al gedegen voorbereid op de komst van de eerste elektrische Mazda, de MX-30, in september van dit jaar.

Het is duidelijk dat Menno zijn draai als verkoopadviseur in de showroom van Bruggink heeft gevonden en dat hij zijn enthousiasme over Mazda graag met zijn klanten wil delen.

Terug naar overzicht
Neem contact op