Home
>
Autorijden met slippers aan

Autorijden met slippers aan

25 augustus 2020

Eigenlijk weet iedereen wel dat autorijden met slippers aan of blootsvoets gewoon niet kan. Levensgevaarlijk!

Uit een onderzoek van Independer, uitgevoerd door Bureau Q&A blijkt dat meer dan 80% van de ondervraagden denkt dat autorijden met slippers invloed heeft op de veiligheid van het autorijden. Toch blijkt uit datzelfde onderzoek dat 43,3% van de automobilisten weleens een auto bestuurt terwijl hij of zij slippers draagt.

Van alle ondervraagden gaf 7,4% toe dat zij weleens een (bijna) ongeluk hebben gehad omdat zij slippers droegen tijdens het autorijden. Autorijden met slippers aan of blootsvoets geeft veel minder grip op het gas -of rempedaal! Slippers kunnen gemakkelijk achter de pedalen blijven hangen, hetgeen kan leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties.

Hoewel in Nederland het autorijdende met slippers aan of blootsvoets niet verboden is, is het zeker niet handig en verstandig. In Frankrijk en Spanje is het dragen van slippers of blootsvoets rijden wel verboden.

In geval je een aanrijding veroorzaakt terwijl je met slippers achter het stuur zit, zou dit voor de verzekeraar aanleiding kunnen zijn om te veronderstellen dat je misschien ‘grove schuld’ hebt aan dit ongeval en daarom de schade niet (volledig) zal vergoeden.

Laat het niet zover komen en draag geen slippers tijdens het autorijden!

Terug naar overzicht
Neem contact op