Home
>
Appeldag in Gelselaar gaat door

Appeldag in Gelselaar gaat door

5 augustus 2020

Op zaterdag 10 oktober 2020 zal de tweede Appeldag in Gelselaar worden georganiseerd. Die gaat ondanks het coronavirus door, maar wel met enkele aanpassingen in het programma.

Poëziefestijn

Het poëziefestijn op de Appeldag was vorig jaar een groot succes en zal daarom worden herhaald. Het thema ‘bron’ voor de poëziewedstrijden hierbij is ontleend aan eeuwenoud
cultureel erfgoed. Nergens anders dan in Gelselaar staan nog Bentheimer waterputten met een jaartal erop uit de 16e eeuw. In verband met het coronavirus wordt het afsluitende poëziefestijn tijdens deze Appeldag echter niet gehouden in de kerk, maar in boerderij Winkels, waarbij slechts een beperkt aantal personen aanwezig kan zijn. Hier staat tegenover dat het volledige programma via een livestream op YouTube wordt uitgezonden. Iedereen kan dit volgen. Het adres hiervoor wordt nog bekend gemaakt.

De poëziewedstrijden bestaan uit twee categorieën. Eén voor het Nederlands en één voor de Nedersaksische streektaal. Deze combinatie pakte het afgelopen jaar zeer goed uit. Inzendingen kwamen binnen uit alle delen van het land en zelfs uit België.

Wedstrijd appeltaart bakken

Ook het Gelselaarse bakfestijn van de afgelopen jaren krijgt op Appeldag een vervolg. Wie bakt de fraaiste en lekkerste appeltaart? Daar draait het weer om. Iedereen mag deelnemen en thuis bakken. Tussen twaalf en één uur ’s middag kunnen taarten worden ingeleverd in café Florijn, aan de Dorpsstraat. Om drie uur worden hier de prijswinnaars
bekendgemaakt, waarna er ook gelegenheid is voor iedereen te proeven.

Fotoworkshop voor de jeugd

Voor de Gelselaarse schooljeugd geeft fotograaf Guido Bogert voorafgaande aan de Appeldag via de basisschool een fotoworkshop. Het werk van de kinderen wordt tijdens de Appeldag in boerderij Winkels getoond. Daarnaast wordt gewerkt aan nog een paar programmaonderdelen, waar later meer informatie over wordt verstrekt.

Achterhoekse SapPers

Evenals vorig jaar zal ook de Achterhoekse SapPers weer aanwezig zijn. U kunt dus weer uw appels of ander fruit laten uitpersen.

Zie voor verdere informatie het informatieblog http://www.appeldag.blogspot.com

Terug naar overzicht
Neem contact op